Nieuw lid worden bij aquariumwereld digitaal?

Heb je interesse in digitale toegang tot alle jaargangen van aquariumwereld of in combinatie met een papieren versie?
Abonnement reeds vanaf €10/jaar!

Aquarium

AQUARIUMWERELD heeft aandacht voor het aquarium in al zijn aspecten.
Ons doel is het verspreiden van wetenschappelijk gefundeerde informatie omtrent het houden van zowel
het zoetwateraquarium als het zeewater- of rifaquarium. Dit omvat van het opzetten van een aquarium met zijn technische toebehoren zoals: filters, verlichting, CO2-toevoeging, eiwitafschuimers, enz., tot het inrichten van het decorum met planten, bodem, stenen, wortelstokken, levend steen, koralen, enz.
De vele soorten vissen maken het grootste deel uit van de gebrachte artikels.

Er wordt ook aandacht besteed aan de biotoopomstandigheden, zodat onze lezers een idee krijgen welke eisen de vissen stellen aan de watersamenstelling, de stroming en dgl. Het kweken van vele vissoorten met aandacht voor: temperatuur, voeding, lichtomstandigheden, enz., wordt in eenvoudige bewoordingen toegelicht. De auteurs van deze artikels zijn mensen die reeds een jarenlange ervaring op dit gebied hebben opgebouwd en graag bereid zijn deze met anderen te delen. Hun teksten worden rijkelijk geïllustreerd met beeldmateriaal van internationaal gerenommeerde auteurs en fotografen.

Terrarium

Naast het aquarium vergeten wij natuurlijk de talrijke terrariumliefhebbers niet.
Geregeld brengen wij in AQUARIUMWERELD artikels over de meest voorkomende en gehouden amfibieën, reptielen en insecten zoals bv. wandelende takken. Het opzetten van een terrarium verschilt voor elke specifieke soort. Moet het een “droog” type zijn of liever een vochtig type? Moet er een waterpartij voorzien worden, welke planten kunnen erbij gebruikt worden, enz.? Het zijn allemaal onderwerpen die in deze rubriek behandeld worden. Elke soort heeft ook haar eigen voedingspatroon en gedragscode.

In de bijlagen van de “Voedselgids” in dit digitaal archief vindt de terrariumliefhebber informatie over bv. voeding gerelateerde ziekten, welke planten al of niet giftig zijn, enz. Uiteraard wordt rekening gehouden met bv. de regelgeving omtrent de “positieflijsten” en de CITES-wetgeving.

Vijver

Een vijver in de tuin is voor vele liefhebbers een verlengstuk van hun hobby in de woning.
Er komt heel wat bij kijken om een mooie en gezonde vijver in stand te houden. Een vijver is dan ook zoveel meer dan alleen maar een “waterpartij”.

Na de winterperiode begint, vanaf de maand maart, het vijverseizoen. De vijver, die uit zijn winterslaap ontwaakt, dient voorbereid te worden op de komende lente en zomer.
AQUARIUMWERELD brengt in die maanden dan ook geregeld artikels over het aanleggen, het beplanten, de waterzuivering, het onderhoud, de vissen, de voeding, enz.

Een vijver trekt ook allerlei dieren aan die onze aandacht verdienen: vlinders, libellen, kikkers en padden. Ook aan deze schoonheden wordt aandacht besteed.